Рубрика "Боже насліддя"
Андрій та Ірина Андрушків

🎤 1. Як обираєте ім'я дитині? Чи є для вас зміст у наступній фразі: "Як корабель назвеш, так він і попливе"?
👨‍👩‍👧‍👦 Вибирали імена з тих, які подобалися, але завжди дивилися на значення і походження. Ми можемо побачити на сторінках Біблії, що ім’я людини більше пов’язане з її сутністю, а доля залежить від тих виборів, які вона робить у своєму житті .

🎤 2. Яку літературу читаєте про виховання дітей? Можливо, якісь телепередачі?
👨‍👩‍👧‍👦 Вивчали педагогіку, вікову психологію - багато книжок різних авторів. Дивились відео-навчання Сергія Вітюкова "Християнське виховання дітей".

🎤 3. Коли ваше маля відверто ігнорує прохання, які ваші дії?
👨‍👩‍👧‍👦 Повторюємо декілька разів, вмовляємо, заохочуємо, в залежності від ситуації.
Завжди питаємо у дитини, чому вона не хоче слухати, і також враховуємо її думку.

🎤 4. Які допускали помилки у вихованні і які інструменти застосовували, щоб все виправити?
👨‍👩‍👧‍👦 Бувало, що обіцяла щось і не виконувала. Дуже важливо дотримувати своє слово - це виробляє довіру дітей до батьків. Щоб виправити - визнавала, що вчинила не правильно і просила пробачення.
Ще помилкою є вимагати від дітей те, чого сам не робиш. Як виправити - відповідь у наступному питанні. 😉

🎤 5. Ви маєте якусь певну тактику виховання, адаптовану під кожну дитину? Чи все відбувається інтуїтивно?
👨‍👩‍👧‍👦 Звичайно, що кожна дитина має свій характер і, відповідно, різний підхід до виховання. Але є одне правило, яке ми застосовуємо завжди - бути прикладом у всьому. "Не виховуйте дітей, все рівно вони будуть схожі на вас. Виховуйте себе." Англійське прислів‘я.

🎤 6. Як ви на практиці втілюєте біблійний принцип "привчай юнака на початку дороги його.."? Як мотивуєте?
👨‍👩‍👧‍👦 Дуже важливим є спілкування з дітьми. Ми це практикуємо як всією сім’єю, так і індивідуально з кожною дитиною. Стараємося не заставляти, а даємо вибір дитині. Розказуємо, які можуть бути наслідки прийнятого рішення - як позитивного так і негативного. Це стимулює їх робити правильний вибір.

🎤 7. Що б ви порадили сім'ям, які готуються стати батьками, щоб їхні дітки неодмінно обрали шлях слідування за Господом?
👨‍👩‍👧‍👦 Біблія вчить, що головна відповідальність батьків - привести дітей до Христа. В нашій владі явити їм Ісуса, і від цього буде залежати, чи захочуть вони слідувати за таким Христом. Тому потрібно постійно працювати над своїм характером і дозволяти Богу змінювати вас, щоб діти не бачили у вас подвійних стандартів життя .
... Смотреть ещеСвернуть

View on Facebook

2 days ago

Церкви Спасіння Боже

Яке духовне значення посту в житті християнина?

Добровільний, не показний і не лицемірний піст має велике духовне значення. (Мат. 6:16-18)

Життя християнина - це боротьба з самим собою, а також - між тілом і духом. Щоб приборкати пожадливості тіла необхідний піст. Це маленька жертва, яку ми можемо принести перед Богом. Він має духовне значення, якщо є ціль і супроводжується молитвою. Саме тоді християнин здатний рухати гори, і нічого не буде неможливого. (Мат.18:19-21).

Бажаю собі і всім вам частіше схилятись перед Богом у пості й молитві. 🙌 🙌 🙌
... Смотреть ещеСвернуть

View on Facebook

3 days ago

Церкви Спасіння Боже

У неділю в Церкві "Спасіння Боже" м. Севілья відбулось сестринське спілкування. Ми говорили про те, наскільки важливим є те, що виходить із наших уст. Адже одного дня "за кожне пусте слово дамо відповідь"!

Також ми згадували персонажів Біблії, які благословляли своїх нащадків, і кожне слово виконалось! Отож - благословляймо! Наших дітей, близьких, друзів та ворогів! Нехай жодне слово гниле, яке ранить та принижує, не виходить з уст наших. А краще - давайте, сповнені Духом Святим, будемо благословляти, підбадьорювати, надихати, та підкріпляти!

"Смерть та життя у владі язика, хто ж кохає його, його плід поїдає." (Пр. 18:21)
... Смотреть ещеСвернуть

View on Facebook

4 days ago

Церкви Спасіння Боже

Кохання... Ніколи не знаєш, коли воно постукає в твої двері. Для одних воно приходить тихо, для інших - вривається, як свіжий весняний вітер, вмить перевертаючи все в житті.
В одних від кохання серце просто тріпоче у грудях, в інших - приходить мир і душа сповнюється якоюсь неземною ніжністю. Як би там не було, з впевненістю можна сказати, що кохання - це подарунок Небес! Тільки Творець, Який так сильно нас любить, міг подарувати нам таку прекрасну спосібність. Це однозначно дарунок від Бога! 🙌🏻💝

6 червня свій День Кохання відсвяткувала наша прекрасна пара - Віталій Лигун та Галя Таратула! 💕
Прийміть найщиріші вітання, будьте благословенні у всьому! 🙌🏻
... Смотреть ещеСвернуть

View on Facebook

5 days ago

Церкви Спасіння Боже

Недавно с Церковью города Аликанте начали молиться за то, чтобы Бог благословил зданием для возможности проведения служений и в соседним городом - Елче. 🙏

Как видите - Бог ответил, и сейчас мы трудимся над тем, чтобы привлечь людей к Нему! С молодежью и служителями ездим и помогаем местным братьям и сестрам. 💒

Мы надеемся на Божью помощь и верим, что Он благословит нас в этом труде.

"И каждый день единодушно пребывали в храме и, преломляя по домам хлеб, принимали пищу в веселии и простоте сердца, хваля Бога и находясь в любви у всего народа. Господь же ежедневно прилагал спасаемых к Церкви." (Деян. 2:46-47)
... Смотреть ещеСвернуть

View on Facebook